Det här är en spanskinspirerad variant av musslormed rökt paprika och vitlök. Smaka av med salt. Jag är ganska feg när det gäller musslor och slänger sådana som har gått sönder eller inte stänger sig när man knackar på dom och även dom som inte öppnar sig när man har kokat dom
kryddad med curry, vitlök och mango chutney. Fräs tillsammans med curry och lägg över i kastrullen. Ikväll blev det en snabb variant på köttfärssås till middag,
Det var längesedan jag åt röktamusslor och de kommer numera defenitivt att komma upp på rankinglistan över att tillagas lite oftare, dessutom perfekta att ta med sig i båten om man nu inte har kyla
Fredagskväll och jag gjorde en snabblagad pastasåsmed lax. Rör försiktigt, så att laxen inte faller sönder för mycket om du väljer att göra pastasåsen på varmröktlax
Hetpastasås på rostad paprika med pasta, tofu och grönsallad. Denna såsen är en variant på såsen från inlägget med det långa namnet, men med lite chili i och mer paprika
Surfade runt häromdagen på matbloggar och hittade en het röra med äpple, morot och dill som jag tyckte lät god, och idag blev det av att testa den till lunch
Tryck ner musslorna lätt i smeten och garnera runt om med paprika och tomater. Stek svampen gyllenbrun i smör och blanda ner zucchinin och låt steka med en stund
Hetta upp en stekpanna med smör eller olja. Smaka av med salt och peppar. Häll av oljan från musslorna och rör ner musslor, hälften av osten och rucolan i pannan
I det klara vattnet i min älv finns det gott om flodpärlmusslor, som kan bli väldigt stora med åren. Jag hade med ett grönt blomkålshuvud, som jag köpt av Ås Trädgård på Jämtens Marknad
I vårt fall blev det lite medelhavs inspirerat med en kryddig salami som stod väl i balans medrökta svenska musslor och en bit kittost från Italien som alternativ till den klassiska parmesanosten
En enkel och god pastasåsmed Kyckling. Strimla kycklingfileérna (eller stek dem hela och skiva dem sen), i med pressad vitlök, paprika och champinjoner och låt fräsa mjuka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.