Servera med en sallad innehållande sallad och lök. Smör med lite rapsolja i botten. Skiva sedan de stora vitlökarna i tunna skivor och stek även dessa i rapsoljan tills de fått färg
När vi var och handlade idag fick jag syn på en crème fraiche med smak av vitlökochparmesanoch tänkte att den nog skulle bli toppen som bas i en pastasås
Jag serverade det tillsammmans med mina hemmagjorda hamburgare och en vitlöksoch persiljesås. Lägg upp dem på en plåt med bakplåtspapper, lägg dem med skalsidan nedåt och strö över riven parmesanost
Lägg över kasslern i formen med potatisen och löken. Servera med en god sallad. Blanda sedan grädde, creme fraich och sambal i en skål, pressa i vitlöken
Här använde jag kokt skinka som jag köpte i bit från charken och kryddade medvitlök. Versioner av detta har jag gjort tidigare, men då oftast med kassler och i gratängform
Testa du med, om du gillar räkor och lite hetta. Finhacka löken, chilin ochvitlöken. Ikväll är vi bjudna på pad thai hemma hos mamma så jag bjuder på det som vi åt igår, pojkvännen och jag
Några droppar BalsamvinägersirapRiv parmensanosten och spara lite till serveringenHacka soltorkade tomaterna fintBlanda riven ost med tomater och philadelphiaostenTa lövbiffarna och lägg en klick av ost-smeten på och vik över så det blir som ett ihopvikt papper (utan hörn
Och vill man vara extra lat och inte vill ha stora bitar av den soltorkade tomaterna kan man med fördel köra vitlök, créme fraîche och soltorkade tomater i matberedaren så får man en mer slät blandning
Kör osten ihop med basilikablad, smör och pressad vitlök i matberedaren till en mjuk pasta. Det är Mors dag idag och den ska vi fira tillsammans med min svärmor och svärfar
Kall sås medparmesan, vitlök, citron och basilika är en variant av en av våra favoritsåser inom kategorin kalla såser, nämligen fetaostsås med citron och basilika (se här)
Häll på grädde och fond, samt riv över parmesan, krydda ev med salt och peppar. Såsen kommer att skära sig, men det är det som är själva grejen med den här maträtten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.