Pasta rustica med salsiccia
www.hemtrevligt.se
www.hemtrevligt.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 st salsicciakorvar
  • 11 st gul lök
  • 12 st vitlöksklyftor
  • 14-5 st blad svartkål
  • 13 msk olivolja
  • 12 st rosmarinkvistar
  • 11 burk stora vita bönor
  • 12 dl vitt vin
  • 1 salt
  • 14 prt nykokt pasta
  • 11 dl flagad parmesan
  • 1 nymalen svartpeppar
  • 12 st salsicciakorvar 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 4-5 st blad svartkål eller grönkål 3 msk olivolja 2 st rosmarinkvistar klippta i små bitar 1 burk stora vita bönor sköljda, avrunna 2 dl vitt vin eller buljong salt 4 prt nykokt pasta 1 dl flagad parmesan nymalen svartpepparKlipp upp skinnet på korven och gröp ur färsen. Smula ner färsen i en bunke.
  • 1 Skala och hacka lök och vitlök. Skär kålen i små bitar.
  • 1 Fräs korvfärsen i oljan 3–5 minuter och ta upp den på en tallrik.
  • 1 Fräs löken och vitlöken i -oljan som finns kvar i pannan, cirka 3 minuter. Tillsätt kålen och fräs cirka 3 minuter. Blanda i rosmarinkvistarna och fräs -ytterligare 1 minut. Blanda i den stekta korvfärsen och bönorna. Tillsätt vinet och sjud cirka 10 minuter, tills färsen är genomkokt. Smaka av med salt och späd eventuellt såsen med lite vatten om den känns för stark. 
  • 1 Vänd ner den nykokta pastan i såsen, koka 1–2 minuter. Toppa med parmesan och nymalen svartpeppar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.