350 gram
pasta som tagliatelle, spagetti, penne eller valfri sort. Färsk tagliatelle blir också gott.
1200 gram
tonfisk i olja
12 msk
olivolja
12 klyftor
vitlök
11 gul
lök
14 msk
kapris i lag
1150 gram
sockerärtor
10,5
citron
165 gram
babyspenat
11,5 dl
riven parmesan eller grana padano
11 krm
salt
10,5 krm
svartpepparSkala och hacka lök och pressa vitlöken samt i lägg i en stekpanna med höga kanter. Koka vatten till pastan. Tillsätt 0,5 tsk salt och några droppar olivolja till pastavattnet. Börja koka pastan ca 10-12 minuter eller enligt paketet. Öppna burken med tonfisk och häll av oljan i pannan. Tillsätt ev. några msk mer olivolja i pannan. Fräs löken någon minut medan du sköljer och strimlar sockerärtorna fint. Tillsätt sockerärtorna till lökblandningen. Fräs någon minuter under omrörning. Tillsätt tonfisken och kaprisen samt rör runt. Skölj och riv skalet av citronen och vänd i det. Riv osten. Smaka på pastan och häll av den om den är klar. Blanda ner pastan och spenaten i pannan eller en stor skål eller i pastakastrullen. Vänd ner hälften av osten, lite salt samt svartpeppar. Blanda runt. Smaka ev. av med lite mera salt - gärna flingsalt. Servera och garnera med resterande riven parmesan.
500 g pappardelle (eller annan pasta) 1 förp tonfisk i olja 2 klyftor vitlök 1 gul lök 1 dl små kaprisbär 150 g sockerärtor 60 g rucolasallad 1 citron 1,5 dl parmesanost, finriven salt svartpeppar olivolja
Servera medpastaoch massor av parmesan. Det här är min fiskvariant av Smaskens-Annikas Pasta disperata vilken jag har gjort flera gånger och tycker är hur god som helst
En delikat och krämig pastamed färsk fettuccine och smak av citron och rökig bog. Fräs tärningarna i rikligt med smör tills de får en vacker färg och ställ åt sidan
Blanda pastaoch spenat, klicka över såsen. Blanda det med fraiche och persillade. Servera med morötter. Låt tonfisken rinna av och dela sedan i bitar, skiva oliverna och strimla purjon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.