Servera med färsk pastaoch toppa med färsk basilika. Saknas maizena hemma, spara lite av pastavattnetoch rör ner i pastasåsen så tjocknar såsen ytterligare
Koka pastan enligt instruktioner, och låt den sedan rinna av ordentligt i ett durkslag. Lägg i de hela cocktailtomaterna i fläskfilén med såsen, så att tomaterna blir ljumma
Skär fläskytterfilen i skivor och krydda med salt, peppar och salvia och stek skivorna i smör/rapsolja tills de fått fin färg, ej för länge då blir de torra
Häll tillbaka den avrunna pastanoch blanda runt tillsammans med finhackad basilika. Medanpastan rinner av i ett durkslag blandas smör, grädde och creme av soltorkade tomater i kastrullen
Vänd ner den färdigkokta pastanoch riv rikligt med parmesan över. av MosterAtt jag gillar enkelheten med en vinägrettbaserad dressing till pastan har jag nämnt tidigare (se här)
500 g pappardelle (eller annan pasta) 1 förp tonfisk i olja 2 klyftor vitlök 1 gul lök 1 dl små kaprisbär 150 g sockerärtor 60 g rucolasallad 1 citron 1,5 dl parmesanost, finriven salt svartpeppar olivolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.