Mat i ugn blev ledorden och jag bestämde mig för att göra en plåt fylldmedparmalindadkycklingfilé som jag fylldemed parmesanost och färsk oregano, potatis, palsternacka, röd lök och svamp
Jag tycker att det blir tillräckligt saftigt som det är, men om du gärna vill ha en sås till kycklingen så skickar jag med ett enkelt recept på en balsamsås som passar jättebra till denna rätt
Så idag blev det ”Kycklingfylldmed chili och vitlöksröra”. Lägg en kycklingfilé mellan två smörpapper på en skärbräda och banka ut dem med hjälp av en stekpanna tills de är som platta skivor
Servera med valfria stekta grönsaker, jag valde. Skär 500 gram kyckling i lagomt stora filébitar. Blanda 2 dl vispgrädde, 2 msk balsamvinäger, i msk koncentrerad kycklingfond och 2 st pressade vitlöksklyftor. Häll såsen över kycklingen och grädda mitt i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter
Kombinerad lördags- och Valborgsmiddag medparmalindadkycklingfilé, sås och en svampkräm. Servera kycklingenmed svampkräm ovanpå tillsammans med klyftpotatis, sallad och såsen
Om man helsteker kyckling och fyller den med örter & vitlök så får man saftigt kött och smakrik sky. Men ekologisk kyckling finns och även om det svider i plånboken när man betalar är den mycket godare än den industri-kyckling som är nästan gratis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.