Mixa samtliga ingredienser i en matberedare eller med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Eftersom röd pesto innehåller ca 1/3 soltorkad tomat så är det såklart rätt liberal LCHF. Röd pesto 5-6 port. Röd pesto 5-6 port 50 g pinjenötter
Ingredienser Portioner. ca 2 dl 1/2 dl nötter eller frön (t ex mandlar, valnötter, pinjenötter, solroskärnor eller pumpakärnor) 100 g soltorkade tomater 1/2 dl riven parmesanost 1 riven vitlöksklyfta 3/4 dl olivolja 1 krm salt 1 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Strimla de soltorkade tomaterna och lägg dem i en skål och mosa dem med stavmixer. Kör allt med stavmixer till en jämn massa och späd med olivolja till önskad konsistens
Ta sen kesella och blanda det med purén och smak sätt till sist med stevia, men var försiktig för överdoserar du blir det lätt för sött, börja med tippen på en kniv, rör om och smaka igen
Stek löken och paprikan mjuka i riktigt med olivolja på medelvärme, salta och peppra. Arrangera bulgur och kyckling vacker på tallrikar, garnera med färsk timjan och servera med crèmen vid sidan av
Fäst kanten med tandpetare. Fyll på med mer vatten om det behövs. Höj temperaturen på pannan, låt skyn reducera något, tillsätt grädde, soja och smaka av med salt och peppar
Fräs bönorna och halverade tomater med löken. Servera med rikligt med parmesanost. Pasta medröd pesto, bönor och grönsaker -Â 4 portioner Färsk pasta - vi använde Fettucine 1 burk röd pesto - vi använde Coops 1 burk stora vita bönor - proffsmatlagaren förespråkar egenkokade för att de är godare 1 frp körsbärstomater Ett gäng skivade svarta oliver Ruccolasallad 2 vitlöksklyftor 1 scharlottenlök Parmesanost - tips välj parmigiano-reggiano framför grana padano Hacka vitlök och scharlottenlök. 1 burk röd pesto
Zucchinipanna med lök och röd pesto. Röran smakar förträffligt bra tillsammans med pasta och lite riven ost, men jag kan tänka mig att det också kan vara gott att servera röran som tillbehör till annan mat, t
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.