Här kan man avsluta om man vill ha sockergrynig mandel. Rör med trägaffel. MED skal. 200 gram sötmandelMED skal200 gram strösocker (= ca 2,4 dl)0,6 dl vatten1 st vaniljstång eller 0,5 tsk vaniljsocker. Recept hittat här 200 gram sötmandel
Rosta (stek) mandeln i oljan i en panna på lite över medelvärme tills den får en fin brun färg. Krydda med lite av kryddblandningen och flingsaltet efter smak
Nu när gröt börjar bli den senaste mattrenden tror jag att vi har börjat om, vi är tillbaka på söndagsmiddagen med stek och skysås, och i samma veva tycker jag att vi kan blåsa liv i torsdagssoppa och pannkaka
Mixa soppan slät och rör ner creme fraichen och smaka av med salt, peppar och socker. Jag använde rostad paprika på burk, men om man vill rosta själv så blir det säkert ännu godare
Då är vi i full gång med att dricka glögg och äta julgodis. Häll mandlar, socker och vatten i MicroCook Kanna 1 loch rör runt med Rörsked. Sätt MicroCook Kanna 1 l i vatten eller diska den med det samma efter
Lägg dem med skinnsidan upp på en plåt tillsammans med chilipeppar och oskalade vitlöksklyftor. Spola paprikorna och chilin i kallt vatten skala bort skinnet med en skalkniv
Den här soppan är lika god varm med kryddsteka krutonger eller fetaostcrème en kulen höstkväll, som kall med isbitar och kanske smått tärnade extra grönsaker en riktigt varm och soldränkt sommardag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.