Krämig svampsoppa med tryffelolja, är en värmande soppa för höstens kalla dagar. Igår kväll lagade jag ihop den här smakrika soppan baserad på grädde, karljohan och champinjoner
Tomat- och paprikasoppa (1-2 p). Mode kommer och går. Liksom kläder blir omoderna i några år, för att sedan göra comeback och bli ”så rätt” igen, så kommer nya mattrender och löser av gamla
Jag använde rostad paprika på burk, men om man vill rosta själv så blir det säkert ännu godare. Eller använd färdigrostade på burk och låt dom då få rinna av lite
Den här soppan är lika god varm med kryddsteka krutonger eller fetaostcrème en kulen höstkväll, som kall med isbitar och kanske smått tärnade extra grönsaker en riktigt varm och soldränkt sommardag
Ingredienser 200 g kalkonbacon, strimlat 4 st stora röda paprikor, urkärnade och hackade olivolja 1 st stor gul lök, hackad 2 st vitlöksklyftor, hackade 2 msk olivolja 8 dl grönsaksbuljong salt svartpeppar Till servering
SoppaOlja paprikorna och rosta dem svartbruna i ugnen på 250 grader ca 10 minuter. . Ta ut dem och låt dem svalna inlindade i papper, dra av skalet när de svalnat
Upptäckte nyss burkarna med rostade paprikor på ICA-hyllan. rostad paprika. 1/2 burk hel rostad paprika1 burk hela tomater1 buljongtärning1 gul lök1 stor klyfta vitlök1 dl grädde1 msk crema de balsamicosvartpepparsalt+timjancreamcheeseFräs lök och vitlök i olja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.