Gör en röra med creme freich, fetaost, pepparmix, och vitlök efter behag och blanda runt. Jag pressade i vitlöksklyftor, och hällde på några matskedar vatten och en köttfärsbuljong, kryddade även med paprika krydda, vitpeppar, Basilika och timjan
Vi bjöd på dessa smakrika bönbiffar, med spenat, paprika ochfetaost. Till de smarriga biffarna serverade vi ugnsstekt potatis och en kall sås med ajvar och dill
(står ju oftast på paketet att man ska koka, men funkar ju precis lika bra att göra såhär som med cous cous, men det måste dra längre, ibland bortåt en halvtimme med vissa sorter)smula fetaost i en fin skål, hacka paprika i mindre bitar, finhacka lök och persilja, blanda i oliver
Gnid in paprikadelarna med olivolja och lägg de med skalsidan nedåt på en oljad ugnsplåt. Lägg i tunt skivad eller smulad fetaost, myntablad, citronskal, resten av den skivade vitlöken, hackad timjan, pinjenötter och peppar
Den kan göras på en mängd olika sätt men i grunden består den av av en smakrik tomatragu ofta med mycket paprika och chili samt ägg som pocheras direkt i ragun
Servera med smulad fetaostoch hackad basilika. Häll då av överblivet fett och lägg i rödlök samt paprika och låt puttra med på medelvärme några minuter till grönsakerna mjuknat något men fortfrande har tuggmotstånd (stick med en gaffel för att testa)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.