Röror

Röror

Ratatouille fransk grönsaksröra

Ratatouille fransk grönsaksröra

3 msk olivolja. 11 röd paprika. 11 grön paprika. 12 burkar krossade tomater. 12 gula lökar. 11 aubergine. 11 zucchini
Fetaostcreme

Fetaostcreme

150-200g fetaost (1 paket). 2 dl creme fraiche (34%). 1 liten vitlöksklyfta. 1 tsk smör. salt, peppar, timjan1
Fetakräm med salvia och chili

Fetakräm med salvia och chili

1 citron 1 kruka färsk salvia 300 g fetaost 0,5-1 dl vatten, kallt 2 msk honung 0,5 chilifrukt (t ex spansk peppar) 0,5 dl olivolja 1 klyfta vitlök salt
Ciabatta med krämig tonfiskröra

Ciabatta med krämig tonfiskröra

4 ciabattabröd 4 blad sallad kallpressad rapsolja. 1Fyllning2 burk tonfisk i vatten 100 g färskost 0,5 dl majonnäs 0,5 citron, saft 0,5 dl kapris 0,5 rödlök, finhackad 2 msk chilisås salt peppar
Mumsig röra

Mumsig röra

Ingredienser 1 burk avrunna marinerade kronärtskocka (à 290 g) 1 pressad vitlöksklyfta 1 dl lätt crème fraiche 2 msk grovhackade soltorkade tomater 2 msk rostad lök salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Var dags mat - Min bästa Sommardressing

Var dags mat - Min bästa Sommardressing

1 dl majonnäs och/eller crème fraiche. 1 dl vispad grädde. 1 msk senap. 1 tsk dijonsenap. Salt, vitpeppar. Blanda majonnäs med grädde och
ROMSILL

ROMSILL

1. Häll av lagen från sillen och skiva sillen i bitar 2
Crostini med het röra

Crostini med het röra

Mixa fetaosten med kvarg. Smaksätt med sambal badjak. Fördela röran på crostinin och garnera med timjankvistar
Rörande goda drinktilltugg

Rörande goda drinktilltugg

Vi hade ju lite spontanmiddag här i lördags när vi bjöd hem Affe och Carina efter vår svampplockartur och efter att ha länsat kyl och skafferi så satte vi våra gäster i jobb med att röra röror
Nyår 2012 – förrätt I

Nyår 2012 – förrätt I

På nyårsafton lagade jag en fyrarättersmiddag som faktiskt blev riktigt riktigt bra. Jag tycker så mycket om tilltugg och förrätter att jag skulle kunna leva enkom på dem, och det var väl delvis anledningen till att vi hade två förrätter på nyår
Röror

Röror

I helgen har vi firat Båtbyggar´n och under kvällen bjöd bl a på röror som tillbehör till svärfars goda hårdbröd
Fläskfile röra

Fläskfile röra

Strimmla fläskfilen, i men den i stekjärnet. Stek den till den fått en gyllenbrun färg. Ta upp den stekta filen på en tallrik, lägg i de färska kantarellerna och stek dem till vattent i kantarellerna avdunstat, lägg i en klick smör salt och peppra