Så nu blir det inlägg om rullar igen. Har ni saknat mina rullar. ) He, he. Jag har faktiskt gjort det. ) Denna gång blev det wraps/rullar med en god kyckling, champinjon- och baconröra
Om man bortser från att det snöade och att Skåne var täckt i ett tjockt, grått lager slask var det riktigt fint att vara hemma-hemma i helgen och få äta pappas rågkakor till frukost
Ugn 200º. Bryn köttfärsen och bacon. Salta och krydda efter behov och slå sedan över det i en stor skål. Koka spiralmakaronerna som sedan slås över i samma skål
Rör ihop ris, ägg och mjöl. Späd med mjölk. Smält en rejäl klick smör i stekpannan. Klicka ut rissmeten, det ryms 4-5 plättar i en normalstor stekpanna
Sedan får den jäsa igen, endera lägger jag den i mina krukor, eller i franska formen. Jag lägger ihop allt i formen för bakmaskin, den knådar på program, nr 8
1. Hacka eller riv löken fint. 2. Blanda alla ingredienser väl, ströbrödet behöver inte blötläggas. 3. Rulla köttbullar i storlek, lite mindre än en pingisboll
Jag har serverat med blomkålsris och jag har klippt lite bladselleri över, gillar man färsk koriander så är det väldigt lämpligt till denna rätt - jag kan inte äta koriander, det smakar bara tvål, det är tydligen genetiskt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.