Jag gjorde den på papardelle, men du kan självklart ta den pasta du gillar eller har hemma. Veganen utesluter helt enkelt parmesanen eller ersätter den med smaksatt tofu
16 st Snygga skivor parmaskinka. 1100 gr Färskost med vitlök. 110 ml BalsamvinägerBlanda honungen med balsamvinäger och ställ in i kylen, lägg ut parmaskinkorna på en bänk och lägg i en klick färskost på varje, rulla ihop snyggt och dela dem snett på mitten. 1Lägg på parmarullarna och avsluta med att ringla balsamblandningen på toppen av allt
På så vis bestämmer vi själva om vi vill ha linguini, tagliatelle eller papardelle. s middagstips för någon vecka sedan gjorde jag pasta med kantareller
Vi kryddade den med fänkål, vitlök och peperoncino (italiensk chili). Olivolja att steka med. Stek korvköttet tillsammans med rosmarinkvistar, peperoncino och den oskolade vitlöksklyftan
Koka Papardelle pastan enligt instruktionerna på förpackningen. Lägg den färdig sköljda ”al dente” pastan på tallrikarna och rör i de grillade grönsakerna och bullarna, servera med färskriven parmesan och rostade pinjenötter
På fredagar är det skönt när maten går ganska fort att laga till och inte kräver särskilt mycket arbete så att man får tid att umgås med familjen istället
Lägg ut skinkan omlott på plasten och täck med soltorkad tomatkräm, smulad fetaost och basilikablad. Lägg köttet ovanpå och rulla in köttet i skinkskivorna med hjälp av plastfolien
De är väldigt duktiga på att gå så det blev en tur i svampskogen och vi fick med oss några liter hem…kul att visa M&M vad man skall plocka och hur man gör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.