500 g
fläskfärs 1 ägg 2 tsk torkad timjan 1-2 klyftor vitlök, rivna salt och svartpeppar olja och smör, att steka i 500 g rotselleri 500 g potatis 1 gul lök 1 röd paprika 1,5 msk rökt paprikapulver ev 25 g smör 1 knippe bladpersilja, hackad
1 Blanda nötfärs, lök, ägg, kryddpeppar, salt och svartpeppar. Smält smör i en panna och stek biffarna 2 minuter på varje sida. 2 Lägg dem i en ugnsfast form och sätt in i ugnen cirka 10 minuter. Behåll smöret i pannan och stek lök och socker 5 minuter. Häll på öl och koka ytterligare 5 minuter. 3 Bryn smör och vitkål i en stekpanna cirka 5 minuter, så att kålen behåller spänsten. Till servering 1 Servera med kokt potatis eller potatispuré
Blanda färsen med majonnäs, lökpulver och salt och peppar. Tillsätt crème fraiche, soja, vinäger, krossade grönpepparkorn, Philadelphiaost och vitvinsvinäger och vispa slätt
Smält ner smör och stek löken på medelhög värme så att den blir mjuk men inte tar färg. Förbered sparrisen genom att lägga den i en gryta med vatten så att det knappt täcker sparrisen
4 500 g kålrot 700 g mjölig potatis flytande margarin till stekning salt och peppar 500 g strömmingsfilé 2 gula lökar 2 tsk wasabi (på tub) 2 msk majonnäs ströbröd Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Fördela pannbiffoch palsternackspuré på tallrikar och strö kantarellerna runt. Pannbiff. Sila bort vattnet och mixa palsternackan i en matberedare med lätt creme fraiche och mjölk
Stek pannbiffarna i lite olja så att dom får färg lägg dom i en ugns form, när alla är stekta lägger man i vitlöken, paprikanoch tomatpurén i pannan så att allt får steka lite
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.