Lägg i några av biffarna i såsen så att den får mer smak, låt puttra några minuter. Stek under tiden löken i samma panna som biffarna stektes i, använd rikligt med smör
1 Blanda nötfärs, lök, ägg, kryddpeppar, salt och svartpeppar. Smält smör i en panna och stek biffarna 2 minuter på varje sida. 2 Lägg dem i en ugnsfast form och sätt in i ugnen cirka 10 minuter. Behåll smöret i pannan och stek lök och socker 5 minuter. Häll på öl och koka ytterligare 5 minuter. 3 Bryn smör och vitkål i en stekpanna cirka 5 minuter, så att kålen behåller spänsten. Till servering 1 Servera med kokt potatis eller potatispuré
Skär av det nedersta på sparrisenoch koka den i ett par minuter. Smaka avmed salt och peppar. Blanda färsen med majonnäs, lökpulver och salt och peppar
Forma till pannbiffaroch stek i rikligt med smör och olivolja. Torka av vätskan som sipprar ut. Pannbiff med brunsås, stekt lök, inlagd gurka och potatis
Till detta ett par tjocka skivor av blomkål som jag stekt i smörolja och kryddat med salt och peppar tills de fick fin färg och fortfarande hade spänsten från det råa kvar
Smaka avmed salt och peppar. Jag mixade det slarvigt medmixerstav så det blev lite hela bitar kvar. När allt är mjukt, slå av vattnet och mosa eller mixa purén beroende på om du gillar lite hela bitar i moset eller inte
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Spola händerna i kallt vatten och börja rulla pannbiffarna, forma dem som stora köttbullar och platta sedan till dem, lägg dem på en skärbräda som spolats med kallt vatten, detta förhindrar att de klibbar fast
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.