Toppa pannacottanmed kokosflakes strax innan servering. Krama ur gelatinbladen och rör ner i kokosmjölken tillsammans med ananasjuice, limesaft och eventuellt vit rom
Krama ur gelatinbladen och lägg dem i blandningen, mixa med en stavmixer till en slätt panacotta. Mixa med en stavmixer och häll allt igenom en sil så att du får en len och fin sås, låt svalna i kylen
En väldigt god tårta som passar perfekt att servera med färska bär och/eller frukter. Jag skulle även dekorera med lite chokladkrisp, men glömde totalt bort det i kalasstressen
Skölj fyra små portionsformar med kallt vatten och fyll dem medpannacotta-blandningen. Krossa kaffepulvret till finare pulver i en mortel, eller lägg det mellan två bitar plastfolie och kavla ovanpå med brödkavel
Så valen föll på pannacotta (snabbt och enkelt att förbereda), frukter (marinerade i lime och mynta så det blev extra friskt) och på kardemumma (vanlig krydda)
Så här blev den, min allra första Pannacottamed tre smaker och tre lager. Det skulle iallafall jag vilja ha att tillgå [måste kika närmre på Ikea nästa gång efter de perfekta Pannacottaglasen] då det kan bli lite för mycket av det goda och sen skulle det vara fint att servera den i ett icke välvt glas
Eftersom detta blev min nyårsdessert lyxade jag till det med en hallonmousse mellan pannacottan och hallonspegeln och serverade även ett skruvflarn för lite tuggmotstånd
När du tre lagrerna har svalnat kan du garnera med lite bilar på toppen. Häll upp i glasen och låt stelna (cirka 2 timmar) tills du gör samma med nästa färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.