Så här blev den, min allra första Pannacottamed tre smaker och tre lager. Det skulle iallafall jag vilja ha att tillgå [måste kika närmre på Ikea nästa gång efter de perfekta Pannacottaglasen] då det kan bli lite för mycket av det goda och sen skulle det vara fint att servera den i ett icke välvt glas
När du tre lagrerna har svalnat kan du garnera med lite bilar på toppen. Häll upp i glasen och låt stelna (cirka 2 timmar) tills du gör samma med nästa färg
Pannacotta. Smält geléhallonen i lite av grädden tillsammans med vaniljstången. Häll upp pannacottan i 8 glas och låt stå kallt cirka 4 timmar, eller tills de har stelnat
Den är enkel att göra och så får man möjlighet att imponera på gästerna när man bränner av råsockret med en brännare (ser lite proffsigt ut) för att få den där snygga karamelliserade ytan
Lägg alla ingredienser till bottnen i en fryspåse och kavla sönder kakorna med en kavel. Spänn fast ett smörpapper i en form med löstagbar botten, ca 24 cm diametern. Ca 250 g frysta bär (hallon/blåbär)
Pannacotta. Hacka chokladen och rör ner i grädden tillsammans med gelatinbladen. Garnera med hallon. Fördela moussen ovanpå pannacottan och låt stå kallt i minst 2 timmar
Pannacotta. Lägg gelantinet i en bunke med kallt vatten. Pannacotta. Eftersom det blir skummigt när man kör med mixer, så kan du ta såsen från värmen och röra i den en stund så försvinner skummet
Garnerna pannacottanmed den överblivna kokosen och servera med physalisen. Koka upp på medelvärme tills lagen fått lite färg, ta kastrullen från plattan
Varje italiensk husmor med självaktning har nog sitt eget recept, men den innehåller oftast de lätta, torra savoiardikexen (kan också göras på sockerkaka), och ofta är de smaksatta med en blandning av kaffe och amaretto, marsalavin eller annan likör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.