Här kommer ett av mina recept på kyckling i lergryta - med inspiration från persisk mat. Jag lagade till exempel kycklingen igår, och värmde bara på den idag
Idag blev det grillad kyckling som lades i marinad igår vid lunchtid. Idag har vi varit på St Pete's beach där vi solade och badade en stund, sedan blev det lite biltur som avslutades med en sen lunch hemma bestående av spagetti och köttfärssås
Krydda den med peppar och kycklingkrydda. Strimla kycklingen och fräs den i lite matfett. Fräs lök, bacon och champinjoner i stekpannan tills det fått lite färg tillsätt sen paprikan och låt den fräsa med
Skär kycklingfiléerna i grova bitar, förstek bitarna och lägg dem sedan i pajskalet. Skiva champinjonerna och fräs i smöret tillsammans med grovhackad bacon
Friterad kycklingmed sötsur sås – sååå himla gott. (något vi inte äter jätteofta eftersom att jag inte är något fan av de processade kycklingbitarna man köper i butik… )
Bryn kycklingen runt om i smör så den får färg, men inte blir genomstekt. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och strö över skivad vitlök, hackad chili, färsk eller torkad timjan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.