Julkola med Pale Ale och salta pinnarblir ca 75 kolor 1 50 cl flaska pale ale alt brown ale alt IPA (ju mer ölet smakar, desto mer ölsmak i kolan)2 cup strösocker1 cup farinsocker240 gram smör1 cup vispgrädde1 cup sirap2 dl grovt krossade salta pinnarsmörpapper att slå in kolorna iI en liten kastrull, häll 1 cup av ölet och koka ner till ca en matsked av seg syrup
Bara att hälla upp ett glas av favoritvinet eller en pale ale av bra kvalitet och börja laga. Medans kan du skära tomaterna och hälla upp ett glas rött eller varför inte en god Pale Ale
Scrape the seeds from the vanilla bean and add them to the yolks together with the caster sugar and with an electric mixer whisk on medium speed until the mixture is pale yellow and thick
Min favoritale just nu är Brooklyn East India Pale Ale. Vill man äta en riktigt god fish and chips får man allt göra den själv, man blir så besviken när man beställer in och får något panerat och stekt, som känns att det är halvfabrikat dessutom
Fördela smeten i de förberedda formarna och jämna försiktigt till ytan med en liten palettkniv. Place eggs, sugar and vanilla in a bowl and with and electric mixer whisk on high speed until, pale thick and tripled in volume
Whisk eggs and sugar on high speed until thick and pale, about 4 minutes. Brownie´s och kladdkakor är jag svag för, jag älskar när det är kladdigt i mitten och jag blir helt lyrisk när jag känner hur chokladen smeker gomseglet och hela kroppen fylls med glädje
In the meantime, whisk the egg yolks with the sugar in a bowl until its pale and fluffy. Place over lowest heat 5-10 minutes to let the spices infuse the milk. 5-10 minutes to let the spices infuse the milk
To the large bowl with the yolks, add 1/4 cup granulated sugar, and whisk vigorously for 3 to 4 minutes until the mixture is lighter and paler in color, and has fluffed in volume
Whisk vigorously until creamy and pale for about 2 minutes. Häromdagen när jag gjorde tomaterna i ugn så gjorde jag även egen majonäs samt saffransaioli med rostad vitlök och örter som jag hade till min lunch/middag och här kommer recepten på det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.