450 g kokta jätteräkor. Hetta upp oljan i en wokpanna på låg värme. Lägg i vitlök och chili och stek 1-2 minuter, tills löken är mjuk men inte hunnit fått färg
Jätteräkor är lite av ett kontroversiellt ämne, eftersom västvärldens ökade konsumtion av dessa har lett till ett fiske - både av vilda och odlade räkor - som inte är hållbart ur ett milöperspektiv
vannameiräkor (jätteräkor som är ASC-märkt, odlad utan någon negativ påverkan på miljön). -Mama Skogly ♥ vannameiräkor (jätteräkor som är ASC-märkt, odlad utan någon negativ påverkan på miljön)
Stekta jätteräkor och en spenatfylld galettemed en smak av orientenReceptet för 4 personerIngredienser. Färska jätteräkor (Scampi) räkna med minst 5 st per person1/3 av en röd chilipeppar20-30 st spenatblad allra helst färskaEn liten gul lök2 msk creme freschSaften av en citronSalt och pepparEn nypa socker1 smördegsplatta1. Skala det färska jätteräkorna och stek dem därefter hastigt i stekpannan, när det är färdiga vilket inte bör ta mer en högst1-2 minuter häller du över resten av citronsaften, salta och peppra samt smaka av
20 st jätteräkor. Häll frityroljan i en fritös alternativt en wok och värm till 160-170 grader. 3. Skala räkorna men lämna det yttersta på stjärten att hålla i
Sätt på pastavattnet. Fräs vitlöken, chilin ochpurjon i olivolja utmanat det bränns. Salta och peppra. Tillsätt de delade tomaterna och hackad persilja
600g råa jätteräkor med skal (oskalade kan du ta lite mindre) 1/2 dl rapsolja3-5 vitlöksklyftor 3 limefrukter 1 stor Chili Guajillo (mexikansk chili finns numera från Santa Maria) SaltPeppar Gör så här. Ha en fin dag 600g råa jätteräkor
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Ansa sparrisen och skär i mindre bitar. Blanda 2 msk olivolja, 1 finhackad vitlök, salt och peppar i en skål och vänd sparrisen i oljan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.