Har testat att göra pajdeg med mandelmjöl och sesamfrön för att få bort kolhydraterna enligt Allt om LCHF- bloggens recept och resultatet blir helt skapligt
Den här glutenfria pajdegen är jättegod, och mer proteinrik än vanlig tack vare sojamjölet. Sojamjöl har en ganska speciell smak som jag tycker passar perfekt i pajdeg
1125 g kallt smörDela smöret i mindre bitar och blanda med mjölet till en smulig massa. Du kan om du vill trycka ut pajdegen i formen direkt och nagga botten med en gaffel innan den får vila cirka 30 minuter i kylen. 10 minuter på 225 °C
En superenkel och helt vansinnigt god glutenfri pajdeg gör jag med mandelmjöl och smör. Den blir verkligen sådär perfekt krispig och frasig och smakar betydligt mer än ”vanlig pajdeg”
Sätt ugnen på 200 grader (180 grader om det är en varmluftsugn). Tryck ut degen i pajformen (24-26 cm i diameter) och ställ den i kylskåpet i minst 30 minuter (för att förhindra att den krymper under förgräddningen). 250 g vetemjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.