Lägg musslorna på toppen av paellan när det återstår 5 minuter. Skär kycklinglårfiléerna i tre delar. Bryn i olivoljai en paellapanna eller en stor traktörpanna, ca 3 minuter
Låt paellan stå i 5-10 minuter och vila innan den serveras med bröd och eventuellt en sallad. Värm kycklingbuljongen i en kastrull och tillsätt saffran
Det är en nära kusin till den spanska paellan och man kan göra det som långkok, beroende på ingredienserna, eller som en snabbare variant där det är klart när riset har kokat färdigt och nästan all vätska har sugits upp
Låt paellan bli varm. Skala och hacka löken. Fräs den med saffran i en gryta med olja på medelvärme. Tillsätt ris och vatten, och låt sjuda på svag värme i ca 20 minuter
I Frankrike gör man den fantastiskt goda rouillen (majonnäs) med saffran och cayennepeppar till fisksoppan, i mellanöstern förekommer saffran i var och varannan risrätt, i Spanien används den i paellan och i Indien i både glass och Biryani
Ta även oljan, chilin och vitlöken som ligger kvar i pannan och ringla över paellan. Efter att vi var i Spanien så har jag varit sugen på att göra en paella på lchf vis
Lägg sedan på några kvistar rosmarin på toppen av paellan och täck sedan stekpannan med ett lock eller med aluminiumfolie om du inte har ett lock till pannan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.