När vi var på semester i Italien köpte vi en paellapanna som man kan ha på grillen, blanda annat till att göra paella men man kan även laga andra saker på den
När jag var i Valencia (paellans huvudstad) för några månader sedan fick jag prova på äkta paella som tillagades över öppen eld och serverades i stora gjutgärnspannor
Paellapå mitt vis  Den paellan vi åt i Spanien var rena rama turistfällan. Smaklös och dåliga råvaror, långt ifrån den goda paellan jag ätit i Spanien tidigare
Man kan göra Paellapå så många olika sätt. Paella är gott och går fort att fixa till. Paellan tillagade jag i min allt i allo panna, denna gång på spisen
När jag i förra veckan var och handlade på Ekorätt, en ekobutik som ligger nära vårt hem, passade jag på att köpa på mig rårismjöl, quinoamjöl och mörkt teffmjöl (som syns på bilden ovan)
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.