Glad påsk. Idag är jag och hälsar på min sambo som är i fjällen och gör en säsong som skidlärare. Möjligheterna till bakning är inte så stora i hans spartanska boende men jag hade ju givetvis med lite ”bra att ha om man ska baka”
För den som har idétorka vad gäller påskdessert kommer här ett kycklinggult förslag som kan tillfredsställa den allra mest svårflirtade gom - en vit och fluffig chokladmousse som får sin gula färg och smak av saffran, som faktiskt inte julen har patent på som sin egen krydda
Ingredienser500 gram jordgubbar2 msk mandelmjölk3 msk lucumapulver2 msk agavesirap/honung/yaconsirapToppa gärna med kacaonibsGör så härTina jordgubbarna i rumstemperatur i cirka 10-20 minuter
Och så kommer här slutligen fyra förslag på efterrätter att äta i påsk. en frisk och fräsch apelsinglass, en lika fräsch citronfromage, lena små lavendelpannacottor eller varför inte en key lime pie
1. Rör smör och socker poröst. Bäst med en elvisp. 2. Tillsätt finriven mandel, bittermandel, keso som du mixat, äggulor, vanillinsocker, citronzest och blanda väl till en jämn smet
Finland må ligga nära Sverige geografiskt sett, men när det kommer till högtider och mat har de ett gäng specialdelikatesser som lyser med sin frånvaro på det svenska festbordet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.