Oxfond med rödvin, konc (Bong). Till detta ville vi ha en härlig sås och jag googlade fram en portvinssås från allt om mats hemsida som fick stå och puttra och smarra till sig
I med lite smör det sista så att den blir blank och fin. Nu orkade jag, så här kommer receptet på portvinssåsen, eller reduktionen kanske är mer korrekt
Det var helt perfekt påskmat, en påskafton med strålande sol och ljuvlig försommarvärme. Påskafton var grillpremiär för oss, och vad passade då bättre än att lägga generöst med fina små lammytterfiléer på grillen
Smaka eventuellt av med salt. 1. Koka portvin, rött vin, vatten och kalvfond tills ca 4 dl återstår. 2. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och vispa ner i såsen
Så där stod jag med min ryggbiff och visste inte riktigt vad jag skulle göra med den. Skala dem fint med en potatisskalare utan att det vita kommer med
Skär upp köttet i skivor och servera det medportvinssåsen. KALVSTEK MEDPORTVINSSÅS. Detta blir en riktig festmåltid där portvinssåsen utgör kronan på verket
Krydda med salt o svartpeppar. Portvinssås. Dekorera med ett salladsblad, gurka och tomat. 1Portvinssås6 msk smör 2-3 msk scharlottenlök, finhackad 0,5 tsk vitpeppar, grovkrossad 3 msk vetemjöl 3 dl red port vin 4 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning 1,5 msk kinesisk soja 3 msk kalvfond Salt efter tyckePotatisgratäng. Putsa och skiva i 4 lika bitar som steks i rikligt med smör och även lite matolja, 3-4 minuter på varje sida
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.