Nu är vi ju inne i påsktider och då ska det ju ätas ägg. Maränger till påsk. Här är det just vitorna som gäller och är ni en marängälskare som mig så ska ni testa dessa, de har en god vaniljsmak och är härligt krispiga
Nu börjar påsken närma sig och jag tänkte att det vore kul att blogga om något påskigt bakverk. Jag satte mig ner och började fundera och kom fram till att jag knappt kunde komma på en enda påskkaka
Kaninen som dykt med huvudet ner i jorden är en chokladig upplevelse med en botten av chokladpudding blandat med grädde, eller, om du vill, gör en chokladmousse
Bakade lite maränger idag för att bli av med lite äggvitor, detta är en kallvispad smet och är busenkla att göra i köksmaskinen, smeten sköter ju sig själ
Härligt spröda och goda maränger perfekt till barnkalaset eller till godaste marängsvissen. Vänd sedan ner florsockret och spritsa ut femkronors stora maränger på en plåt med bakplåtspapper
Idag har den sin givna plats på påskaftonsbuffén. Den ska få hedersplatsen på påskbordet, och jag tror farmor Siri ler i sin himmel när vi sitter och mumsar och pratar minnen från förr
Glad Påsk. Ja, idag är påskäggsletardagen här till barnens stora glädje. Påskafton är kommen, och jag misstänker att många kanske redan i detta nu förbereder för dagens matfestligheter
något fort gjort och enkelt att göra om du får besök i påsk är rulltårta, men det kan faktiskt vara lite klurigt också, men så snart du fått in snitsen på hur länge du bör vispa, ugnsgraderna och vändningen när den svalnat så är det väldigt kul att kunna, för variationen är ju enorm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.