Här kan du läsa ett inlägg om flera vägar till hur maten förändrat mitt liv under de senaste åren. Nu har vi varit en vecka i Alanya, vår vintervistelseort på Turkiets Medelhavskust
Medelhavsön bjöd på precis det vi ville ha, sol, god mat och shopping. När väskan var färdigpackad och klockan ställd på onsdagskvällen så återstod endast en sak, fixa frukosten
När man bjuder på kaka med havtorn och choklad och har fredagsyra på rälsen mot Stockholm. Lite glesare mellan recepten här på bloggen - kanske någon flitig läsare har registrerat
Hela året har vi suttit på flera recept och bilder som vi bara väntat på att få dela med oss av till er, bilder och recept från förra årets jul i det Mårtenssonska köket
Detta beror till stor del på att jag genom den metoden som innebär att kroppen halvfastar på nyttig detoxmat två dagar i veckan istället för att fokusera på att smälta en massa mat istället kan fokusera på att stärka immunförsvar och mota bort baciller
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Hjortgryta på ytterlårHjortgryta. Skär köttet i lämpliga bitar och stek dem på hög värme runt om. Hittade en bit hjortkött långt in i frysen och det passar väl bra så här i höstrusket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.