Putsa av senor från oxkinderna, värm upp rapsoljan i tryckkokaren alt stekgrytan. Köttet skall när det är färdigt ”falla isär” , om man använder stekgryta kan man behöva späda med vatten då och då
Personligen älskar jag ganska rejält med svartpeppar i mos och känner att det är ett måste. Det var hos Fanny på Lesscarbs som jag läste om vitkålsmos för första gången
Rödvinsbrässerad oxkindmed smörig. Märkligt, egentligen, med tanke på hur jag annars väljer kött. Detta var faktiskt första gången vi själva tillagat oxkind
Rödvinsbräserade oxkindermed tryffelpotatispuréPortioner. Oxkinder. Har man inte tid att marinera kan man med gott resultat steka på köttet och sjuda det direkt utan föregående marinering
Lägg i kryddorna, låt koka fem minuter till, smaksätt med salt och peppar, red ev. Tyvärr ser man sällan oxkinder i butik, men det är en ren delikatess och ett av nötdjurets fylligaste och djupast smakande detaljer
Koka upp rejält med vatten och salta. Slå av vattnet (spara lite om du vill späda till en lösare konsistens), klicka ned smöret och mixa till ett slätt mos med stavmixer
Putsa oxkinderna och blanda dem sedan med rödvinet, mirepoixen och örterna. Oxkinder. Har man inte tid att marinera kan man med gott resultat steka på köttet och sjuda det direkt utan föregående marinering
maizena att reda med. Oxkind är en billig och smakrik styckningsdel som används alltför sällan. Bryn rotsakerna och lägg i gryttan tillsammans med pepparkorn och örtkryddor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.