Gratineradeostron är något av det godaste – och lyxigaste – jag vet. Det är lite krångligt att öppna ostronen men det är bara att vara envis, ha en bra ostronknivoch såklart ha tjocka handskar (trädgårdshandskar går bra) på sig fall ifall man skulle slinta med kniven
Servera med ett baguettebröd - med olivolja o flingsalt ochmed ett gott glas välkyld Champagne. för mej är fredags kvällarna heliga - framför allt då arbetsveckan är slut och helgen med familjen börjar
Blanda ihop bean med citronsaft, skalriv ochparmesanoch vänd ned hummerköttet. Hummer är nyårsmaten framför andra, och även jag lyxade till med det på nyårsafton, som L och jag firade tämligen stillsamt här hemma tillsammans med TV och korsord
Vi har sedan länge kastat in handduken då det gäller att försöka öppna ostronmed vanlig kniv - chansen att man skadar sig är för överhängande - en ostronkniv är väl investerade pengar
Vill du inte ha lax så går det bra med någon vit fisk. 500 g laxfile salt & peppar 250 g skogschampinjoner, delade 3 vitlöksklyftor, skivade 70 g färsk spenat 200 g körsbärstomater Basilika - och västerbottenssås
I helgen lagade jag fläskfilé som i grädde gratineradesmed stekt lök och rosmarin. Bara att steka på skivad fläskfilé, ner i en form med stekt lök, på med grädde, rosmarin och ost och så sköter det sig själv i ugnen tillsammans med baconlindad potatis
Dela smördegsplattorna på hälften och lägg på en plåt med bakplåtspapper. ) Men jag lever, jag lovar, det har bara varit så galet mycket, både på jobbet och hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.