*Öppna ostronet efter konstens alla regler. Det är vikitigt att köttet inte skadas. * Droppa över citron och strö över riven ost och sist lite ströbröd
Sofia fick idén att grilla ostron efter att ha läst eller hört att man kan göra så. Ostronen fick sällskap av finhackad schalottenlök, koriander utrört i olivolja, lite citronsaft och salt
I förra programmet av Sveriges Mästerkock, fick deltagarna öppna ostron. Jag är glad att jag inte stod i den utmaning då, för ett år sedan, när jag var med i programmet och aldrig öppnat ostron förr i hela mitt liv
Gillar du ostron. Jag och Mirja älskar ostron. Men vissa gillar inte råa ostron och då är grillade ostron ett bra sätt att ändå få ta del av den unika smaken
Harsyra. 2016-08-04Malin BromanI fokus. Den syrliga och enormt vackra harsyran – på bilden en röd variant – är lika dekorativ där den breder ut sig med sina skira tunna blad över marken på sin växtplats, som den är som garnering eller extra smaksättare på tallriken
Ovan ett blandat fat med hummer, havskräftor, ostron, räkor och krabba. Ostron äter man oftast naturella med lite citron, eller om man vill så kan man gratinera dem några minuter i ca 220°C
Ha helst en ostronkniv när du öppnar. Sedan klickar du blandningen över ostronen. ( till 6 ostron )Öppna ostronen försiktigt så inte köttet går sönder. Gratinera mitt i ugnen på 220grader i 6-8 minuter 6 ostron
Ostron med fänkål och laxromPortioner. Toppa ostronen med mycket av röran. 12 st ostron 1 dl fänkål samt dillen 3 msk laxrom 1 tsk röd chilifrukt (finskuren) 1. 12 st ostron 1 dl fänkål samt dillen 3 msk laxrom 1 tsk röd chilifrukt (finskuren)
Harsyra. 2016-08-04Malin BromanI fokus. Den syrliga och enormt vackra harsyran – på bilden en röd variant – är lika dekorativ där den breder ut sig med sina skira tunna blad över marken på sin växtplats, som den är som garnering eller extra smaksättare på tallriken
Koka löken tillsammans med ostronspadet. För 24 ostron. På ostronen smula stilton över 1/3 del, riven parmesan över den andra och färsk gåslever i kuber på den tredje
Ostron äts ju oftast traditionellt med antingen en klyfta citron eller schalottenlök i vinäger, inget ont i det men den här kombinationen tycker jag själv är aningen vassare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.