Fylld aubergine är vanligt förekommande kring Medelhavet, speciellt i Grekland. Ett tips är att gratinera varje auberginehalva i en ugnssäker portionsform, så går det att servera rätten direkt i formen
Smaka av med salt och peppar. Lägg rucolasallad på ett uppläggningsfat och lägg bulgursalladen ovanpå. Koka bulgur i kastrull med vatten, buljongtärningar och ajvar relish, ca 20 minuter, tills bulgurn är klar
Koka bulgur, med buljongtärningen, enligt instruktioner på förpackningen. Lägg ruccola på ett fat och häll över bulgurblandningen, dekorera med tomater och lägg över den nystekta halloumin
Torka av aubergine & zucchini med papper eller en kökshandduk. med en sk "höftning" på mängderna. Bland det godaste jag vet är Moussaka, älskar hur krämig och god auberginen blir i ugnen
Aubergine. Smaka av med salt och peppar. Halvera auberginerna och skär rutmönster i varje halva. Skölj salladen och skölj och strimla rödkålen tunt med hjälp av en osthyvel eller mandolin
Auberginemed linsröraEn kalorisnål, vegetarisk rätt med ugnsbakad aubergine och krämig linsröra. Dela auberginen på längden och lägg halvorna på en bakplåtspappersklädd plåt eller i en ugnsfast form
Igår blev det en aubergine och okragryta, rikligt kryddad med chili, ingefära och koriander. Nåja, med en indiskt matlagningskurs i ryggen serverar jag (i mitt tycke) indisk mat av betydligt högre kvalitet än samtliga restauranger jag provat mig igenom i Malmö
Vi hade gäster i helgen och vi grillade kyckling som vi åt med denna fräscha bulgursallad. Nu börjar det äntligen dra in något svalare vindar, perfekt för en stund på altanen med datorn i knät
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.