Kisir- Bulgursallad
Zeinas Kitchen
Zeinas Kitchen
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 portioner Kisir
  • 6 dl finkornig bulgur, jag har använt den mörkare variantenen av bulgur, den är mer fiberrik och mättande. Men den ljusa funkar alldeles utmärkt i.
  • 6 dl vatten
  • 1 stor gul/röd lök,
  • 1 knippe salladslök
  • 1 knippe bladpersilja
  • 4 kvistar färsk mynta eller 2 msk torkad
  • 4 st sivri (turkisk avlång paprika. Kan bytas ut mot 2 vanliga gröna paprikor)
  • 0,5 gurka 1-2 pressade citroner
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk stark/mild paprikapuré (kan bytas ut mot 1 msk paprikapulver)
  •  
  • Smaksättning
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk cayennepeppar (om du vill ha lite hetta i salladen)
  • 2 msk mynta
  • 2 tsk spiskummin
  • 2-3 msk granatäppelsirap (går att uteslutas)
  • 3 msk rapsolja
  • 3 msk olivolja

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.