Ostkaka med körsbärskompott
www.coop.se
www.coop.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 15 msk socker
  • 10.5 dl vetemjöl
  • 12 dl mjölk
  • 11 finriven bittermandlar
  • 11 dl crème fraiche
  • 1500 g keso
  • 10.5 dl grovhackad mandel
  • 10.5 citron, rivet skal
  • 11 msk smör, till formen
  • 12 liter körsbär
  • 10.5 dl vatten
  • 12 dl socker
  • 12 dl vispgrädde1 Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i mjöl, mjölk, riven bittermandel och crème fraiche. Mixa keso och mandel till en massa i valfri konsistens. Ju längre tid, desto slätare ostkaka. Blanda ner i äggsmeten tillsammans med citronskal. 2 Häll smeten i en vid, smord, ugnsfast form, cirka 20 x 30 centimeter. Grädda mitt i ugnen cirka 1 timme. Servera ljummen med en klick grädde och körsbärskompott. Körsbärskompott 1 Rensa, skölj och kärna ur bären. Lägg bär, eventuellt vatten och socker i en gryta. Koka upp och koka utan lock cirka 15 minuter. Låt svalna. Blir cirka 1 liter och håller cirka 10 dagar i kylen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.