Blanda i riven ost (gärna Västerbotten) och pesto. Servera t e x med Hasselbackspotatis, grönpepparsås och grillad tomat (tomaten kan läggas i samtidigt som filén i formen)
Bryn köttet och salta och peppra. Låt koka upp under vispning och lägg sedan ner köttet i grytan. Skölj gourmetpotatis eller delikatesspotatis i ett durkslag och lägg i en ugnsform
Bryn köttet och salta och peppra. Låt koka upp under vispning och lägg sedan ner köttet i grytan. Skala 1 gul lök och 1 stor vitlöksklyfta och hacka i bitar. Vispa ihop 2 1/2 dl grädde, 1 dl torrt vitt vin, löken, 1 msk vetemjöl, 2 msk kalvfond och 1 msk fransk senap i en gryta. Rör ner 1 dl riven kvibille prästost i grytan när den är klar
Middagen bestod av grillad fläskfilé som var fylld med marinerade vitlöksklyftor och sedan baconlindad, grillad gul lök, rostad färskpotatis, coleslaw och en grym sås
Hacka tomaterna och basilikan, smula ostenoch blanda ihop allt. För min del har det varit en mycket bra helg med massa god mat och julklappar ♥ dock kändes den lite för kort
Häll blandningen över potatisen och strö över den rivna osten. Så - sista blogginlägget i MAX blog award och det firas med en helyllesvensk middag i form av helstekt fläskfilé, potatisgratäng (bakad i mikron) och en pepparsås
Det här receptet blev jag rekommenderad att laga, och det blev jag så klart nyfiken på. Jag gillar ju gratänger och grytor som är lätta att laga och gärna med lite sting i såsen
Och så kan man ju variera osten, t. Rör om tills osten har smält. Därfrån spånade jag vidare med några salamiskivor som låg i frysen och lite strimlad spetspaprika
Koka upp grädde, creme fraiche ochädelost. Putsa fläskfilén och skär i skivor. Hetta upp en stekpanna och stek skivorna på båda sidor tills de fått fin färg
Att fylla fläskfilé och kyckling tycker jag är riktigt najs. Välj någon typ av rökt "finskinka" som prosciuotto eller serrano och satsa på färsk basilika i stället för torkad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.