Senaste sopptallriken vill vi verkligen skicka vidare hem till era kök, både för att den var så väldigt enkel och snabblagad och för att den smakade så himla gott
Vi åt detta med nygräddade ost- och skinksnurror från frysen. Strö osten över och ställ in i ugnen några minuter, tills osten har smält och fått lite färg
Häromsistens gjorde jag en glutenfri krusbärskaka i långpanna (recept kommer vad det lider), och då fick jag lite krusbär över, som jag raskt bestämde mig för att göra en kompott av tillsammans med äpple
Hade lite lax kvar sedan onsdagens middag så den tillsammans med några räkor och dumplingsark (jag har en förpackning i frysen som jag låter halvtina och kan då avlägsna så många små ark jag behöver, sedan tillbaka in i frysen igen) fick vi oss även en god liten förrätt - och därmed var påsken inledd
Slå i vinet och blanda samman, fortsätt att röra tills vinet kokat in, sänk värmen lite. Hipp hipp hurra för Sverige idag får vi väl säga, nationaldag är det ju och då är det väl på sin plats med gratulationer
Frukost på Piratens och svärmor gör pajer till dagens utflykt. Idag blir det ost och skinka. Oskar ville helst bada, men vi fick honom att vänta till i sommar
Och gärna något tillbehör, som här till exempel med rejäla bitar av frästa champinjoner. Jag gillar köttfärs som råvara och att baka ihop en limpa med olika sorters fyllningar och härlig stekyta är ett bra sätt att använda det på
Lägg i hönsbuljongtärningarna och philadelphiaosten. Rör om tills osten smält. 1philadelphiaost, med örter och vitlök. 14 port Ingredienser 0,5 l morötter, rivna (ca 4 st) 1 purjolök, fint strimlad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 200 g philadelphiaost, med örter och vitlök 1 krm svartpeppar, nymalenMorotssoppa – gör så här. Koka morötter och purjolök i vatten 5 min
Tillsätt det övriga och blanda väl. Degen ska fortfarande kännas fuktig och lätt klibbig. Till topping. Ös upp degen på bänken och arbeta den ordentligt tills den är jämn och elastisk
Blanda samman alla ingredienser och forma till biffar. Om man dessutom haft en alldeles förträfflig dag både i butiken och utomhus i trädgården, så smakar en grillad biff ännu lite bättre
Vem vet, men jag kan bara instäma i att det är fantastiskt gott tillsammans med färska skaldjur, prova dessutom att riva ner lite parmesan och chili i den så når aiolin till sjunde himmelsen
Det har faktiskt varit så illa så att jag inte orkat hålla mig upprätt några längre stunder (helt bedrövligt tråkigt att bli sjuk under årets hittills varmaste dagar)
Tillsätt grädden och laxen. Vi bara hade en liten ynklig laxbit i frysen och fick oväntat middagsbesök (det känns som om det alltid händer när vi ska äta fisk) så veckans fiskrätt fick bli en mustig och välsmakande soppa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.