Toppa omelettenmed rucola, avokado, smulad fetaost, gräslök och chiliflakes. Jag lagade den här fantastiska omeletten för någon vecka sedan när jag hade massor med äggulor över efter min marängtårta Receptet på omeletten hittar du nedan Den är mättande men ändå med få kolhydrater vilket passar dig som vill äta lite mer hälsosammare
Men här kommer receptet på en omelettmed skinka, champinjoner och fetaost. När omeletten börja stelna, vänd omelettenmed hjälp av en tallrik och låt omeletten glida ner igen i pannan
Till middag blev det två olika rätter dels gjorde jag Olivias risotto av riset som blev över igår och dels gjorde jag en omelettmedfetaost som behövde ätas upp
Fördela ost och örter över omeletten. Rör försiktigt med gaffel tills äggstanningenstelnar. Fräs sedan broccolin några minuter, Lägg fyllningen på ena halvan avomeletten och vik över den andra halvan
Rör om och låt stå medan du rör samman omeletten. Grädda omeletten i en liten panna. Blanda detta med schalottenlök, basilika, smulad fetaost, salt och peppar
Låt omeletten ”stå till sig och ”stanna” i konsistens före du kär upp den i portionsbitar. Häll av och lägg ner i ugnsfast form tillsammans med den gröna blasten från en stor purjolök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.