Rulla ihop fläskfilénoch fäst med tandpetare. Skär ett snitt utmed långsidan på fläskfilén. Fläk ut köttet så det ligger platt och banka ut det med en köttklubba
Toppa omelettenmed rucola, avokado, smulad fetaost, gräslök och chiliflakes. Jag lagade den här fantastiska omeletten för någon vecka sedan när jag hade massor med äggulor över efter min marängtårta Receptet på omeletten hittar du nedan Den är mättande men ändå med få kolhydrater vilket passar dig som vill äta lite mer hälsosammare
Men här kommer receptet på en omelettmed skinka, champinjoner ochfetaost. När omeletten börja stelna, vänd omelettenmed hjälp av en tallrik och låt omeletten glida ner igen i pannan
Toppa medfetaost lök och om du vill dill eller persilja. Häll i grädden och rör i hop med en gaffel. Jag brukar ta en liten stekpanna och låta den stå länge och puttra på låg värme
Den här gången valde jag att helgrilla fläskfilé från rapsgris och för att sätta smak på köttet gjord jag en torr marinad en så kallad rubb som smaksattes med bland annat kaffe
Fredagsmiddagen bestod av fläskfilé i ugnen med en sås gjord av lite av varje. Lite smulad fetaostoch oliver tillsatte jag också ochmed dom smakerna så kan det ju inte gå fel ☺
Till middag blev det två olika rätter dels gjorde jag Olivias risotto av riset som blev över igår och dels gjorde jag en omelettmedfetaost som behövde ätas upp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.