Det borde vara lag på att det skall finnas svenska söta jordgubbar året om. Söta och smakrika om än något övermogna (vilket gör mig lite uppgiven då det innebär att det snart inte finns mer jordgubbar)
Hela förra sommaren körde jag med min grillsås som var creme fraiche-baserad och innehöll fetaost och rödlöksmarmelad, men i år gapar kylen tom på sådan marmelad
Som jag sagt förut, jag gör det för sällan och ofta gör jag samma gamla recept som alltid. Med lite grön salladslök och favoritkryddan kryddpeppar, blev det en riktigt fräsch och härligt syrlig sill till årets julbord
Det var faktiskt till viss del efter att jag igår tittade igenom bloggstatistiken och såg att folk hade börjat googla som galningar efter bra recept på lussebullar
Nu är det nog årets sista jordgubbar som finns ute i butikerna och trädgårdslanden. Jag har nästan aldrig gjort vanliga bottnar, så jag har inget recept nedskrivet som jag alltid använder
Varsågoda …åretsmidsommarsill…. I morgon är det midsommar. Åretsmidsommarsill. I år kände jag att det var tvunget att spegla lite av den nordisk trenden som råder och all inspiration jag hittills fått från t ex Noma och bara genom att läsa massor av mattidningar och härliga receptböcker somkommer på löpande band
En riktigt glad påsk önskar jag er alla, med denna minst sagt färgsprakande och våriga påsktårtaMed smak av hallon, mjölkchoklad, grädde - och massvis av påskgodis - är detta en tårta som glatt välkomnas av de flesta
Måste bara tipsa er om två stycken så himla lättbakade men ändå supergoda bröd. Har bloggat om båda två förut men dom är värda att få komma fram i rampljuset igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.