Arbeta ihop med kraftiga tag. Blanda mjölsorterna samt de hackade valnötterna och tillsätt i omgångar till jästblandningen, och ta inte i för mycket mjöl degen skall vara kladdig, spara dock lite till utbakningen
Den här gången blev det bröd med morötter i, vilket gör dem extra saftiga. Smula jästen och tillsätt den tillsammans med honung, morötter och mjölk (värm den först om du vill ha kortare jästid)
Taggat med. Jättegott och helt glutenfritt morotsbröd. Blanda ihop alla ingredienser och låt stå i ca 5 minuter, bred sedan ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, jag toppade brödet med pumpa- & hampafrön
Det kanske ser lite torrt och tråkigt ut på mina bilder, men jag lovar er att det är riktigt saftigt och perfekt om man som jag gillar lite mer matigt bröd istället för de med massa vitt mjöl
Dekorerade sedan med karamelliserade päron och Valnötter. Men eftersom vi skulle ha en hasselnötallergiker med oss denna kväll så bytte jag ut nötterna
Skär sedan bullbitar med en degskrapa och lägger med snittytan uppåt på plåtar. Pensla bullarna med den uppvispade ägg/saltblandningen och strö över pärlsocker (+ ev hackade nötter eller mandelspån eller annat gott)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.