Ta fram en ny bunke nästa dag och rör ut 1/2 pkt jäst med 1/2 dl fingervarmt vatten. Arbeta samman degen med ytterligare 3 dl fullkornsvetemjöl och låt den jäsa i 40 minuter i övertäckt bunke. Efter jäsningen behövs ytterligare 1 dl fullkornsvetemjöl i degen medan du arbetar den slät och fin. Skåra ut 10 rutor med en sporre eller kniv och nagga rutorna med en gaffel. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter, pensla med vatten och grädda på mittfalsen i 225° varm ugn i ca 20 minuter
Smula ner jästen i en degbunke. Häll över fingervarmt vatten och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt salt, matolja, kesella, morötter, durumvetemjöl och det mesta av vetemjöl special
Den här gången blev det bröd med morötter i, vilket gör dem extra saftiga. Smula jästen och tillsätt den tillsammans med honung, morötter och mjölk (värm den först om du vill ha kortare jästid)
Taggat med. Jättegott och helt glutenfritt morotsbröd. Blanda ihop alla ingredienser och låt stå i ca 5 minuter, bred sedan ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, jag toppade brödet med pumpa- & hampafrön
Men jag är rätt så nöjd med mitt morotsbröd nu. MOROTSBRÖDMEDYOGHURT & TIMJAN. Då känns det extra säkert att ta med det i min bok om vi är flera som provbakat och godkänt det
Det kanske ser lite torrt och tråkigt ut på mina bilder, men jag lovar er att det är riktigt saftigt och perfekt om man som jag gillar lite mer matigt bröd istället för de med massa vitt mjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.