@ellenhag på Twitter sa att blomkål var överskattat. I det här fallet så hade jag en dressing till men när jag bara vill äta den ”au naturel” så brukar jag ha lite mer olivolja på plåten, ca 3 msk. Sätt ugnen på 225°. Lägg på en djup ugnsplåt och rosta högt uppe i ugnen i 15-20 minuter
Min äldsta dotter Jessica som var på besök för någon helg sedan, gav mig en idè när jag började prata om att införskaffa mig en liten skönare soffa till den ”upphöjda altanen” (balkongen)
Ja då var balkongen vårstädad och självklart stod ju grillat på menyn idag, enkelt men galet gott. Grilla på direkt värme tills potatisen får en fin färg och blir mjuka rakt igenom
Halvera körsbärstomaterna och dela vitlöksklyftorna i kvartar. Sätt ugnen på grillvärme. Strö ut tomat och vitlök på en smord ugnsform, droppa på olivolja och grilla högt upp i ugnen cirka 5-10 minuter, eller tills tomaterna fått färg. 1 kg körsbärstomater
Fördela ut körsbärstomaterna runt om. Åh detta var ett riktigt gott sätt att servera torsk på. Servera med en krispig grönsallad och ugnsrostade körsbärstomater
Jag har inte själv testat, men jag är ganska säker på att du även kan fixa det här på grillen. Var nu försiktiga när ni börjar elda, så ni inte snavar och sätter er på grillen
För ett tag sedan delade jag ju med mig av ett recept på vegopaj med ett pajskal gjort av bönor. Den föll alla i smaken, och jag kom på att jag ju faktiskt kunde använda precis samma botten till en pizza
En Mean Green påbalkongen. Mean green påbalkongen. Spenat, grönkål, morot, ingefära, gurka och äpple. Jag gillar att ha gurka i när jag juicar, det ger ju egentligen inte allt för mycket men det vätskar bra och blandas bra med typ allt, plus att det ju smakar gott också
Igår blev det den här lättfixade omeletten med ost och örtsmak, och en fräsch sallad därtill med avocado och både färska och soltorkade körsbärstomater
Okomplicerad sommarmat påbalkongen är inte alls dumt. Portionslaxbitar hade försiktigt tillagats och till dessa hade J lagat en enkel sallad på färskpotatis och kall sås med majonäs, gräddfil och gräslök
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.