Nyttigt saftigt lingonbröd
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 dl rågsikt
  • 11 dl dinkelmjöl (alt mer rågsikt)
  • 11 dl grahamsmjöl (alt mer rågsikt)
  • 11 dl havregryn
  • 11 tsk salt
  • 11 tsk bikarbonat
  • 11 dl lingonsylt
  • 1½ dl mörk sirap
  • 1½ dl solrosfrön
  • 1½ dl linfrön
  • 150 gram smör
  • 14-5 dl vatten
  • 16 dl rågsikt 1 dl dinkelmjöl (alt mer rågsikt) 1 dl grahamsmjöl (alt mer rågsikt) 1 dl havregryn 1 tsk salt 1 tsk bikarbonat 1 dl lingonsylt ½ dl mörk sirap ½ dl solrosfrön ½ dl linfrön 50 gram smör 4-5 dl vattenSätt ugnen på 175 grader. Blanda först alla torra ingredienser i en bunke. Blanda sedan ner sirap och lingonsylt. Smält sedan smöret och blanda ner det och ca 4 dl vatten. Tillsätt mer vatten om så behövs. Smöra och bröa en brödform(ca 10x30cm) och häll därefter i smeten. Grädda i ugnen i ca 1 timme, sänk värmen till 150 grader efter 30 minuter. Kolla brödet efter 1 timme med en sticka, om det fastnar deg på stickan måste den vara inne längre, ca 10 minuter till. När brödet är klart, ta ut det ur formen och låt vila under bakduk tills det har svalnat. Detta för att den ska få en mjuk skorpa, om skorpan ska vara hård ska det vila utan bakduk.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.