Favoriter

Favoriter

Tillbehör
Julknäck

Julknäck

En klassiker på gottebordet. Knäcken går också bra att göra i mikron, men då bara en halv sats åt gången
Bondka2kor

Bondka2kor

5,5 dl (330 g) vetemjöl 2 dl strösocker 1 msk ljus sirap 1 tsk bikarbonat 1 msk vatten 0,75 dl (50 g) grovhackad sötmandel 200 g smör
Klassisk ägg benedict

Klassisk ägg benedict

Smält smöret till hollandaisesåsen. Låt det sedan stå så att bottensatsen sjunker ner och smöret når en temperatur på ca 45 grader
Thaimat!

Thaimat!

Thaimat. En lång dag är över, jag har jobbat och varit hos frisören, tränat och handlat och lagat mat. En kompis hade lagat thaimat och jag blev sugen på det så jag gjorde också det
Shakshuka ägg i tomatröra

Shakshuka ägg i tomatröra

Skala och finhacka löken. Skala och hacka vitlöken. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Fräs löken och vitlöken i oljan i stekpanna, utan att de tar färg, cirka 3 minuter
Kassler med Mimosasallad

Kassler med Mimosasallad

Börja koka potatisen. Du kan koka med skal om de är fina. Räkna ca 20 minuter. Mimosasallad. Skölj och skala äpplen om du vill
vaniljhorn

vaniljhorn

Rör smör och vaniljsocker smidigt med elvisp. Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en deg. Låt vila i kylen i 30 minuter
Måndag

Måndag

Jag fortsätter även denna vecka. Främst pga att jag inte kunde slutföra det. Pga olyckliga omständigheter
Cevapcici

Cevapcici

Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 13 port 14 port 15 port 16 port 17 port 18 port 1 kg Nötfärs blandfärs eller lammfärs 5 st Vitlöksklyftor 1 tsk Paprikapulver 1 st Gul lök (riven) 1/4 dl Bladpersilja (hackad) 1/2 msk salt 1/2 tsk Nymald svartpeppar
Kavlis klassiska kräftsoppa

Kavlis klassiska kräftsoppa

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 400 gram kräftost 2 dl crème fraiche 3 st morötter 1 msk smör 2 msk vetemjöl 1 tärning(ar) buljong 1 l vatten 1 burk(ar) kräftstjärtar Köp receptet
Stekt inlagd strömming

Stekt inlagd strömming

Stekt inlagd strömming. Lägg upp hälften av strömmingarna på en plast- skärbräda eller på ett fat med skinnsidan neråt
Fläskfilé med kantarellsås

Fläskfilé med kantarellsås

Förbered tillbehör. Börja förbereda potatisen. Skrubba och koka upp vatten med salt. Rensa och dela blomkål i bitar
Pannbiffar med lök

Pannbiffar med lök

Skala och skiva löken tunt. Stek löken på medelvärme i smör ca 20 minuter tills den är mjuk. Sockra (0,5 tsk) och salta löken lite