Favoriter

Favoriter

Tillbehör
Mozartkulor med mandel och havssalt

Mozartkulor med mandel och havssalt

1. Skär marsipanen och nougaten i vardera 18 bitar (för 18 st bollar). 2. Rulla marsipan och nougat var för sig till bollar, börja med nougaten och ställ i kylen i 10 minuter
Wienerschnitzel med rösti

Wienerschnitzel med rösti

Rösti1 kg fast potatis, kokt salt peppar 150 g smör 2 msk matolja. Wienerschnitzel800 g kalvinnanlår 5 dl vetemjöl salt peppar 5 dl ströbröd 5 ägg smör och matolja
Skinka och ost smördeg rullar

Skinka och ost smördeg rullar

Ett ark smördeg, bättre rektangulärt. 1150 söt skinka. 1150 ost skivad. 11 ägg. 1Rör, sesamfrön. Vi sätter ugnen för att värma ugnen till 200ºC,
Mustigt vörtbröd

Mustigt vörtbröd

Ingredienser 50 g ( 1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk 500 g (ca 5 dl) vatten, fingervarmt 140 g (ca 1 dl) sirap mörk 70 g bakvört 30 g (ca 2 msk) smör, rumstempererat 250 g (ca 4 dl) rågsikt 800 g (ca 13 dl) vetemjöl special 12 g (ca 2 tsk) salt 5 g (ca 1 msk) ingefära 5 g (ca 1 msk) pomerans 5 g (ca 1 msk) kanel 5 g (ca 1 msk) nejlikor 100 g (ca 1,5 dl) russin1 Lös jästen i vattnet
Svampsoppa med oststänger

Svampsoppa med oststänger

Fräs lök och svamp i smör i en gryta tills smöret är genomskinligt igen. Strö vetemjöl eller idealmjöl över svampen
Krämig hummersoppa

Krämig hummersoppa

2 humrar 1 gul lök, hackad 3 msk matolja 1 msk tomatpuré 1 msk cognac 5 vitpepparkorn salt peppar 2 dl grädde 2 dl mjölk 0,5 l vatten 2 lagerblad