Nu är senaste numret avIsabellasute i handeln. Missa inte denna underbara tidning, i detta numret tema utekök genom att återanvända gamla möbler och prylar och inte minst ett perfekt reportage om snabba sommarrätter för att slippa stå i köket
På inköpslistan står en kavaj i tweed och en basker med boll. Afternoontea-temat fortsätter. Jag vill dricka afternoontea i en vacker herrgård med brunrött tegel, med levande stearinljus på borden och bruna läderfåtöljer som knarrar för varje gång man sträcker sig efter den rykande, varma tekoppen i tunt, sirligt porslin
Tyvärr har serien slutat säljas och jag skulle vilja komplettera med fler delar, så vet ni någon, eller kanske rent av ni själva, som vill sälja delar ur serien så hör gärna av er
Där kan man sätta sig ned och plocka svart trumpetsvamp, för att sedan, tio minuter senare resa sig upp och konstatera att svampkorgen är fylld till bredden
När vi åt det nu sist ville jag bara få känna smaken igen av en riktigt stor, vinter-bakpotatis som skärs upp med två snitt och fylls med vitlökssmör eller bregott och flingsalt…
en knippe hackad gräslök (kan uteslutas). Kör laxen för sig i matberedaren, lägg i samma skål som torsken och rör ner äggulor, chilisås, gräslök och smaka avmed salt och peppar
Jag gjorde några med smak av amaretto, och jag kunde inte låta bli att göra några extra med hallon också… Extra fina blir dom eftersom man spritsar fram kakorna på plåten
Men nu går jag som lärling på ett konditori och fick baka där för första gången och döm om min förvåning när de smakade helt underbart, de var lagom mjuka, porösa ochmed en god fyllning av jordgubbar och pistage och då bestämde jag mig för att baka Macarons hemma
Sylt av bären blir gott tillsammans med jordgubbar. Bären ger en god sylt och saft (med rätt recept) med fin färg, trots sin lite fadda sura smak som färska
Klara har gett ut många kokböcker genom åren, först GI men för några år sedan upptäckte hon att det går att må ännu mycket bättre av att uteslutaglutenoch gick då över till LCHF
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.