Jag får erkänna att jag inte direkt jublade när det var ostkakedags hemma när man var liten och med minnen om ostkakans märkliga smak har det blivit just ett minne
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Småkakor - grunddeg (LCHF). Där satt den, som vanligt på tredje försöket (ja det brukar vara då som jag når hela vägen fram)
Rosta mandlarna i en torr stekpanna i ett par minuter. Låt stå i 10 minuter. Grädda i 175 grader i ca 25 minuter. Sätt tillbaka plåten i ugnen och låt torka i ca 40 minuter
Vispa ihop ägg, grädde och kryddorna i en bunke. Häll sist i ströbrödet och låt det hela stå och svälla en stund (känns det för torrt eller för löst så tillsätt antingen grädde eller ströbröd)
(Låt gärna stå framme i rumstemperatur minst 15 min så att smöret blir mjukt. Ställ in i kylen minst 15 minuter. Grädda i mitten av ugnen i 200°C i ca 30 minuter tills blåbärspajen fått fin gyllene färg. 15 min så att smöret blir mjukt
Alla har sitt goda men sen finns det ju bättre och mindre bra. Den här godingen var med in min tillbakablick i 2012. Viktigt är att den får vila i kylen i minst 3 h för att få den fasta konsistensen. Grädda i 175 gr i nedre delen av ugnen i 35 min. Låt ”stelna” i kyl i minst 3 h
Stek fläskfiléstrimlorna i smör i en wokpanna. Salta och rör ner currypastan på slutet av stekningen, rör tills currypastan smält och allt köttet fått ta del av den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.