Låt cheesecaken via i kylskåp till nästa dagToppa med Monin Caramel Sauce och Oreokakor. Låt cheesecaken via i kylskåp till nästa dagToppa med Monin Caramel Sauce och Oreokakor
Småkakor – grunddeg (LCHF). Småkakor - grunddeg (LCHF). Där satt den, som vanligt på tredje försöket (ja det brukar vara då som jag når hela vägen fram)
Stjälp sedan upp den på ett nytt bakplåtspapper. Häll äggvitorna i en torr och fettfri vispskål. Vispa till ett fast skum (det ska gå att vända upp och ner på bunken
Ta fram en kopp som rymmer minst 2 dl. Mät upp smöret och smält det i mikron genom att köra på medeleffekt ca 15 sekunder tills minst hälften av smöret smält
Ta bort kastrullen från värmen när nästan allt smöret smält och rör tills allt smör smält. Har man ingen mortel eller tidsbrist kan man hoppa över detta och bara hälla i saffranet som det är i nästa steg
Sätt ugnen på 150°C. Smörj en pajform ca 25 cm i diameter med smör. (Låt smöret bli rumsvarmt och använd gärna slickepott så går det snabbt att smörja utan kladd
Mät upp smör och vit choklad som bryts i bitar i en kastrull. Smält försiktigt på svag värme tills drygt hälften smält, ta bort kastrullen från värmen och rör sedan om då och då tills allt har smält och det blir en jämn smet
Tror nästan det är det bästa knäcke jag gjort hittills. Det säger jag visst varje gång jag bakar ett nytt fröknäcke, men jag tror bestämt det är lite extra sant den här gången
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.