Hel laxsida i ugn under citronpestotäcke 4-5 port. 800-900 g hel laxsida med skinn. Grädda i ugnen i ca 25-30 minuter tills innertemperaturen är strax under 60 grader. 4-5 port. 800-900 g hel laxsida med skinn. ca 25-30 minuter till
En ny favorit bland kokböckerna är Jamie Olivers "Mat för hela året". Ös köttet med sky och vitlöksklyftorna och låt köttet stekas i ugnen ytterligare ca 20-30 min
Av skyn som bli brukar vi göra sås, sila ner den i en gryta och låt den koka ner på spisen en stund - ju längre tid desto mer smak på såsen - och späd sedan på med grädde, mjölk eller crème fraiche och red av så du får den som du vill ha din sås
Det blev väldigt gott, kycklingen saftig och såsen smakade mer - gärna med sked. Annars har det mest stormat hela långa dagen, regn och sol om vartannat, men så har det nog sett på de flesta håll i landet, eller
Fördela vitlöken och örterna runt hela rotsellerin, banka in lätt. Såg ett matprogram med Jamie Oliver härom dagen, då han tillagade en hel rotselleri i ugn
-). Fördela resten över hela kalkonen. Salta och peppra extra över hela. Från början var det tänkt att vi skulle bli ca 12 pers på julafton med en del storätare och killen i saluhallen där jag köpte kalkonen sa att jag skulle behöva ca 8-9 kg. 200-300 g smör. Kan ta 30-40 min. ca 8-9 kg J. 200-300 g smör
Till den kalla eller ljumna laxen som toppas med räkor och en parmesan- och citronvinägrett, serveras den kalla basilika- och spenatsåsen, smörslungade sockerärter, en krispig sallad och dillkokt nypotatis
6-8 portioner Ca 1,5 kg laxsida 200 g färskost (läs tips nedan) Saften från en halv citron Salt & peppar 1 dl vatten Smaksättning till färskosten. 6-8 portioner Ca
Denna gång hade jag två hela färska kycklingar. Jag fortsätter att sätta min slowcooker på prov. Jag googlade på recept och hittade bara att 8 timmar på LOW i slowcookern och massa uppmaningar att man tar det man gillar
600 g fläskfilésmör till stekningsalt och pepparolivoljakörsbärstomaterfärsk timjan1 vitlöksklyfta0,5 tsk sockerWhisky- och kantarellsås. Låt alltsammans steka i ugnen ca 1-1,5 timma eller tills köttet nått innertemp 70 grader
Smaka av med 1-2 tsk citronsaft, salt och peppar. 1-2 tsk citronsaft, salt och peppar. Fortsätter på veckans tema fisk, måndagens och tisdagens inlägg hittar du här och här, och har kommit till fisk som snabbmat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.