Lunchen fick idag bestå av de här goda bröden fyllda med kokt ägg och skagenröra. Igår kväll rörde jag ihop en bröddeg som sedan har fått jäsa över natten
Så här blev bröden. Täck bunken med plastfolie, och ställ den i kylskåpet över dagen. I somras prövade jag till exempel att bara bröd på enbart rågsur (alltså helt utan jäst), och det gick alldeles utmärkt
Jag tycker det är dags nu att det kommer någon slagkraftig politiker som kan dra igång ett "nu lyfter vi Sveriges folkhälsa" som sätter fingret på sanningarna och plöjer genom läkarkårens insnöade mentalitet, som pekar på hälsoekonomiska vinster med olika reformer och som inspirerar Sverige till att bli ett pilotland på nya grepp inom sjukvården
Ta ut bröden ur formarna och låt dem svalna på brödgaller. 14 bröd Ingredienser 4 dl vetekross 16 dl vatten 50 g jäst 2 msk olja 1 msk salt 3 l vetemjöl Till formarna
Faktiskt har jag aldrig varit någon större fan av vetebröd. Nu är det dags att göra glasyren. Men nu lagom till kanelbullens dag som alltid infaller den 4 oktober, så tänkte jag att jag skulle anstränga mig lite för att få fram en kanelbulle som uppfyller nedanstående krav
Brödet som jag bakade vart ett lite experimentbröd, jag tänkte utgå från ett enkelt recept, men insåg att det skulle ta alltför lång tid, och att jag saknade lite ingredienser
Mustig soppa med lite av varje. Surdegsbröd är ju gott i flera dagar, men sådana här snabbjästa frallor bör frysas om de inte äts upp inom två dagar eller så då de blir torra och tråkiga fort
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.