Lunchen fick idag bestå av de här goda bröden fyllda med kokt ägg och skagenröra. När jag skulle göra vår varma choklad imorse upptäckte jag att jag glömt strösockret hemma, men honung visade sig fungera alldeles utmärkt som sötningsmedel i chokladen
Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. En soppmiddag kräver förstås ett gott bröd till, och för att lyxa till det lite gjorde jag ett fyllt brödmed soltorkade tomater och fetaost
Gjorde bara en sats, inget konserveringsmedel eftersom det nog går åt rätt så snabbt här hemma. Har ju en del äpplen på mina äppleträd och vill ju gärna använda så mycket som möjligt så idag blev det Äpplemos
Fyll brödenmed köttfärs, hummus och grönsaker. Skölj kikärterna och mixa dem tillsammans med olivolja, pressad vitlök, citronsaft, salt, peppar och eventuellt en skvätt vatten om för lagom lös konsistens
Ser ni den färdiga limpan längst ut med frön mest på toppen. Jag var stolt som en tupp över min limpa (som var något platt till att börja med, men tog sig) och min pizza som smakade helt och hållet gudomligt
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Det här är ett av dom mest bakade bröden av er läsare – lingon – ochzucchinibröd. Ha därefter i äggen, mjölken, zucchinin och lingonen och blanda ordentligt tills du har en tjock jämn smet
Jag älskar att ha nybaktbröd till helgens frukostar. Här är ett recept på bröd som är fullproppat med mättande protein från keso och kvarg och hälsosamt fett från fröerna
När bikarbonatet blandas med en syra (filmjölken) så jäser brödet. -)Det går ju att variera med olika nötter, man kan ha i torkad frukt, yoghurt istället för filmjölk osv
Igår provade jag att göra det kalljästa brödet i en grövre variant med dinkel och linfrön. Forma till små frallor eller klicka ut degen direkt på en plåt med bakplåtspapper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.