Har man inga silikonformar, så använd muffinsplåt, och fodra dem med pappersformar. Med det sagt, så kan jag meddela att jag nog har hittat mitt recept på semla eller fastlagsbulle, som vi säger i Skåneland
Tillsätt ev mer mjöl, det ska inte riktigt släpa i kanten, känn heller med fingret att den har en härlig, smörig känsla och ingen deg stannar på ditt finger
Idag överraskade jag Oskar mednybakade källarfranskor till frukost och det blev väldigt uppskattat. Dela degen i 8 bitar och gör runda bullar av dem och platta till dem lite innan du lägger dem på en plåt med bakplåtspapper
Äntligen, den hel dag med sol, blå himmel, bara små vindpustar och inte en regndroppe inom räckhåll. Lägg bullarna på en bakplåt med bakplåtspapper på och ställ in dom i kylen över natten
Jag är egentligen inget större fan av semlor och har aldrig varit men när jag hittade detta recept hos Åse på LCHF semla så var jag ju tvungen att testa
Nu för tiden kan du åka direkt till en mataffär och köpa färdiga förpackningar med såväl släta bullar som mandelmassefyllning, ett bra alternativ för dig som inte kan eller vill göra semlor från grunden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.